top of page
  • Writer's pictureAnastasia Sagana

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Updated: Aug 16, 2023

Ετοιμάζουμε το σπίτι μας... με πολλή αγάπη και με την προσωπική μας αισθητική· με τους χώρους προσεκτικά φτιαγμένους για να ικανοποιούν τις καθημερινές μας συνήθειες και ανάγκες· με το στυλ που μας αντιπροσωπεύει και με τη διαρρύθμιση που μας χρειάζεται. Έχουμε σκεφθεί όμως να δημιουργήσουμε τη δική μας ιδιωτική γωνιά; Το σημείο όπου θα απομονωθούμε και δεν θα μας ενοχλήσει κανείς... Εκεί όπου όλα τα μέλη της οικογένειας θα γνωρίζουν ότι η άγραφη λεζάντα μας είναι «μην ενοχλείτε»!→ Βρείτε ένα σημείο μέσα στο σπίτι, το οποίο μπορείτε να αξιοποιήσετε και να απομονώνεστε εκεί όταν το επιθυμείτε. Το υπνοδωμάτιο είναι μια λύση τις περισσότερες φορές.


Σκεφθείτε τι θέλετε να τοποθετήσετε σε αυτόν τον χώρο. Αν το διάβασμα και η χαλάρωση είναι τα ζητούμενα, τότε μια άνετη πολυθρόνα με ένα βοηθητικό τραπεζάκι μπορεί να αποδειχθούν αρκετά.

→ Ενδεχόμενως να έχετε διαθέσιμη μια γωνιά στην είσοδο του σπιτιού χωρίς κάποια κύρια λειτουργία.


Ένα φυτό είναι πάντοτε καταπραϋντικό και προσφέρει ιδιαίτερη αίσθηση στον χώρο.


Επιλέξτε τα χρώματα συνειδητά, ώστε να σας ηρεμούν και να σας αρέσουν.

→ Ένα φωτιστικό δαπέδου (ή επιτρα-πέζιο) στο αγαπημένο σας στυλ, θα αποτυπώσει την προσωπική σας πινελιά και θα δημιουργήσει την ιδανική ατμόσφαιρα.


Δεν είναι απαραίτητο αυτή η γωνιά να είναι εναρμονισμένη με τη διακόσμη-ση του υπόλοιπου σπιτιού.


Αφήστε την προσωπικότητά σας να εκφραστεί ελεύθερα.
→ Ίσως ο διαθέσιμος χώρος να βρί-σκεται στο καθιστικό. Επιλέξτε και σε αυτόν τον χώρο να δώσετε την προσωπική σας νότα.


Μια ραφιέρα με αγαπημένα σας αντικείμενα ή κάποια συλλογή θα τη διακοσμήσουν και θα την κάνουν ξεχωριστή για εσάς.→ Θυμηθείτε: η ενέργεια αυτής της γωνιάς είναι πολύ προσωπική και ιδιαίτερη. Ένα παλιό έπιπλο ή γενικώς παλιά αντικείμενα μπορεί να φαίνονται αδιάφορα σε κάποιους, όμως για σας να έχουν αξία ανεκτίμητη.


Ακολουθήστε απλά την καρδιά σας!→ Αν το διάβασμα είναι η αγαπημένη σας ασχολία, τι καλύτερο από το να συνδυάσετε την προσωπική σας γωνιά με μια βιβλιοθήκη.


Το κίτρινο είναι το καλύτερο χρώμα για να διαβάσεις ή να γράψεις. Ένα βοηθητικό τραπεζάκι για το ρόφημα και το βιβλίο σου είναι απαραίτητο.


Μια πλούσια βιβλιοθήκη γεμάτη αγαπημένα βιβλία και αντικείμενα συμπληρώνουν όμορφα το σκηνικό.


→ Μήπως η μουσική συμβαίνει να είναι η αγαπημένη συνήθεια ενός άλλου μέλους της οικογένειας;


Το παλιό πικάπ σίγουρα αξίζει μια ξεχωριστή θέση στο σπίτι σας, πλαισιωμένο από το δικό του παλαιικό στυλ, συχνά αταίριαστο με το συνολικό ύφος, ίσως μπορεί να προσφέρει μια μουσική νότα και να αποκτήσει τη δική του ιδιαίτερη γωνιά.→ Αφήστε τα παιδιά να διαμορφώνουν μόνα τους από μικρά το δωμάτιό τους.


Να αποκτήσουν τη δική τους γωνιά παιχνιδιού αλλά και ηρεμίας.


Αν το μοιράζονται με τα αδέρφια τους (που μπορεί και οι ηλικίες τους να διαφέρουν), μην ξεχνάτε ότι η μεριά του κάθε ενός είναι προσωπική. Επομένως, ας επικρατούν δύο διαφορετικά στυλ μέσα στον ίδιο χώρο.

→ Χωρίς αμφιβολία, ο προσωπικός μας «χώρος ομορφιάς» έχει μεγάλη βαρύτητα αλλά και χρησιμότητα, αφού τονώνει την αυτοπεποίθησή μας.


Σε αυτόν μπορούμε να ηρεμούμε, να φροντίζουμε και να δίνουμε αγάπη στον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής μας: τον εαυτό μας.→ Ένας χώρος, που μπορεί ομοίως να αξιοποιηθεί, είναι το μπαλκόνι μας.


Ζούμε σε μια ευλογημένη χώρα, όπου περισσότερο από τον μισό χρόνο μπορούμε να απολαμβάνουμε αυτούς τους εξωτερικούς χώρους.


Μικροί ή μεγάλοι, μπορούν να έχουν τη δική τους ταυτότητα.


Διαμορφώστε τους με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν μια μικρή όαση χαράς και ευεξίας.Αν οι χειροτεχνίες είναι το χόμπι σας, τα μπαλκόνια αποτελούν ένα όμορφο σημείο εργασίας, χωρίς να δημιουργείται, μάλιστα, και ακαταστασία στο εσωτερικό του σπιτιού.


Μην παραλείψετε τα φυτά, τα οποία θα δώσουν μια φυσική πνοή στον χώρο. Αν είναι και αρωματικά, τότε θα κρατήσουν σε απόσταση ασφαλείας και τα έντομα!
→ Όπως και όπου αποφασίσετε να δημιουργήσετε έναν τέτοιο χώρο, να θυμάστε ότι θα έχει δομημένα τα όριά του ξεχωριστά από τους υπολοίπους. Και θα πρέπει να είναι σεβαστά από όλα τα μέλη του σπιτιού!


Δείτε το σαν μια άσκηση ορίων... Μπορούμε να βάλουμε όρια στη ζωή μας και να τα τηρήσουμε;


Πάντως, στη χαοτική καθημερινότητά μας είναι απαραίτητα.


Σας εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη!32 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page